Марина Чомпалова

Травма-информирана терапия и семейни констелации

Бащата – силата ни да бъдем в света

Бащата – силата ни да бъдем в света

Бащата – силата ни да бъдем в света – практика с водещ Марина Чомпалова


В тази практика ще изследваме и лекуваме връзката с нашия баща. Която обикновено е в двата полюса – или бащата е бил насилник и сме преживели страх, или е бил отсъстващ и сме преживели липса, съответно го отхвърляме или идеализираме, а понякога и двете заедно.

Берт Хелингер, създателят на метода „Семейни констелации“, е забелязал, че най-често изключваният човек в семейството е бащата. Ако между него и нашата майка е имало конфликт, ние привидно възприемаме нагласата на майка ни и го обявяваме за „лош“, но вътрешно преживяваме невъзможността да се приближим към него като болка и усещане за липса и празнина. Впоследствие ще търсим в партньора си заместител на нашия баща. Често зависимостите и бягството в духовното са свързани с отсъстващия баща.

Лечението на връзката с баща ни ни помага в следните аспекти:

– Да преодоляваме трудностите в живота
– Да взимаме решения
– Да поставяме здравословни граници
– Да имаме яснота и фокус
– Да имаме независимост, идентичност и самоуважение
– Да движим неща като нови проекти, отношения, смяна на работа, жилище, т.н.

Чрез методите на арттерапия, семейни констелации и визуализации ще дадем глас на онази част от нас, която е останала в копнежа и липсата – нашето вътрешно дете. Лекувайки я, ние постепенно можем да отворим сърцето си за нашия баща и да го интегрираме вътре в нас. Когато тръгнем по пътя на лечението, се отваряме за мъжката енергия в най-чистата ѝ форма и можем получим сила да заемем своето място в света.

Дата: 9.12.2023 г. (събота)

Час: 10:00 – 14:00 ч.

Продължителност: 4 часа.

Локация: гр. София, ул. „Йоан Екзарх“ №10, ет.2

Организатор: „Съзвездия – Консултиране и семейни констелации с Марина Чомпалова“

Водещ: Марина Чомпалова

Такса: 80 лв.

Записване: С предварително записване чрез лично съобщение на страницата във Фейсбук или на 0895969420.


За водещата

Марина Чомпалова завършва едногодишно обучение за фасилитатор в метода „Семейни констелации“ в Институт по терапия и експресивни изкуства.

Работи със семейни констелации в индивидуален и групов формат, с консултиране и с терапия на травми от детството. В момента преминава обучение за терапевти в метода за лекуване на травми Compassionate Inquiry, разработен от д-р Габор Мате. Има магистърска степен по психология от СУ „Св. Климент Охридски“.


Можете да се отбележите в събитието във Фейсбук, за да получавате актуална информация.