Марина Чомпалова

Травма-информирана терапия и семейни констелации

Лекуване на травми от детството

Лекуване на травми от детството

Лекуване на травми от детството


Има два вида травми от детството. Едните, които са причинени от травматични събития като домашно насилие, развод на родителите, осиновяване, родител с пристрастяване.

Но съществува и т.нар. травма на развитието, в която нашите нужди като деца не са били посрещнати по адекватен начин. Когато детето е само с болката си, то израства с вярването „Аз не струвам“ или „Не съм достоен за любов“ и развива механизми за справяне.

Детството е приключило отдавна, но адаптациите, които сме усвоили като деца, за да се справим с нараняването, движат поведенията и изборите и в зрелия ни живот. Като резултат страдаме още повече.

В този процес ще можем да изследваме и лекуваме тази част от нас, която е развила определени защити, за да се изолира от болката – нашето вътрешно дете. Ще можем от едно ресурсно място, на тук и сега, с подкрепата на терапевтичното простанство да се свържем с преживяванията на детето, да чуем и види болката ѝ, да я подкрепим от мястото на нашето зряло Аз – това, което ни е липсвало като деца.

Ще изследваме, ще трансформираме и ще интегрираме преживяванията от детството през арттерапия, гещалттерапия, работа с усещанията в тялото, визуализиации и медитации. Ще се свържем с ресурсите си, с качествата, с които се раждаме. Това е лечително пътуване обратно към същността ни, към това да си спомним какви сме били преди обусловеностите.

Процесът ще се проведе в малка група от 4-ма души. Датите на провеждане са 8.04, 15.04, 29.04, 13.05, 20.05.

Записването става след превеждане на депозит от 300 лв.

Дати: 8.04, 15.04, 29.04, 13.05, 20.05.2023 г.

Час: 10:00 – 14:30 ч.

Локация: гр. София, ул. „Бигла“ №44

Организатор: „Съзвездия – Консултиране и семейни констелации с Марина Чомпалова“

Водещ: Марина Чомпалова

Такса: 500 лв. / 10 сесии

Записване: С предварително записване чрез лично съобщение на страницата във Фейсбук или на 0895969420.


За водещата

Марина Чомпалова завършва едногодишно обучение за фасилитатор в метода „Семейни констелации“ в Институт по терапия и експресивни изкуства.

Работи със семейни констелации в индивидуален и групов формат, с консултиране и с терапия на травми от детството. В момента преминава обучение за терапевти в метода за лекуване на травми Compassionate Inquiry, разработен от д-р Габор Мате. Има магистърска степен по психология от СУ „Св. Климент Охридски“.


Можете да се отбележите в събитието във Фейсбук, за да получавате актуална информация.