Марина Чомпалова

Травма-информирана терапия и семейни констелации

Лекуване на травми от детството

Лекуване на травми от детството

Лекуване на травми от детството


Има два вида травми от детството. Едните, които са причинени от травматични събития като домашно насилие, развод на родителите, осиновяване, родител с пристрастяване.

Но съществува и т.нар. травма на развитието, в която нашите нужди като деца не са били посрещнати по адекватен начин. Когато детето е само с болката си, то израства с вярването „Аз не струвам“ или „Не съм достоен за любов“ и развива механизми за справяне.

Детството е приключило отдавна, но адаптациите, които сме усвоили като деца, за да се справим с нараняването, движат поведенията и изборите и в зрелия ни живот. Като резултат страдаме още повече.

В този процес ще можем да изследваме и лекуваме тази част от нас, която е развила определени защити, за да се изолира от болката – нашето вътрешно дете. Ще можем от едно ресурсно място, на тук и сега, с подкрепата на терапевтичното простанство да се свържем с преживяванията на детето, да чуем и види болката ѝ, да я подкрепим от мястото на нашето зряло Аз – това, което ни е липсвало като деца.

Ще изследваме, ще трансформираме и ще интегрираме преживяванията от детството през арттерапия, гещалттерапия, работа с усещанията в тялото, визуализиации и медитации. Ще се свържем с ресурсите си, с качествата, с които се раждаме. Това е лечително пътуване обратно към същността ни, към това да си спомним какви сме били преди обусловеностите.

Програма:
7:00 – 8:00 – Сутрешна йога и медитация
8:00 – 9:30 – Закуска
9:30 – 13:30 – Терапевтична група
13:30 – 16:00 – Обяд и свободно време
16:00 – 19:00 – Терапевтична група
19:00 – 20:00 – Вечеря
21:00 – 22:00 – Вечерна практика

Дати на провеждане: 22.05 (пристигане след 15 ч.)-26.05 (тръгване около 16 ч.)

Такса за участие:
~ 420 лв. при ранно записване до 31.03
~ 450 лв. при записване след 31.03

Такса за настаняване:
90 лв/нощувка в споделена стая с включени закуска, обяд и вечеря, общо 360 лв. Има възможност за самостоятелно настаняване срещу 20 лв доплащане/нощувка.
Храната е вегетарианска и се приготвя на място.

Записването става след превод на депозит в размер на 50% от общата такса по банков път. Депозитът е възстановим при отказ до 14 дни преди датата на събитието или ако групата не се състои. При по-късен отказ не подлежи на възстановяване.

Данни за превод:
Марина Петрова Чомпалова
BG83PRCB92301050395701
ПроКредит Банк

Повече за процеса и отзиви от клиенти можете да прочетете тук: https://soulmovements.bg/pyrvichna-terapia/

Дати: 22-26.05.2024 г.

Час: целодневно

Локация: Trinity Retreat House, Априлци

Организатор: „Съзвездия – Консултиране и семейни констелации с Марина Чомпалова“

Водещ: Марина Чомпалова

Такса: 420/450 лв.

Записване: С предварително записване чрез лично съобщение на страницата във Фейсбук или на 0895969420.


За водещата

Казвам се Марина Чомпалова и съм психотерапевт и водещ на семейни констелации. Завършила съм обучение в метода за лекуване на травми Compassionate Inquiry, разработен от д-р Габор Мате. Основен фокус в работата ми са травмите от детството и междупоколенческите травми като причина за затрудненията и заболяванията в живота ни. Имам магистърска степен по психология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.


Можете да се отбележите в събитието във Фейсбук, за да получавате актуална информация.