Марина Чомпалова

Травма-информирана терапия и семейни констелации

Събития с Марина Чомпалова

Събития с Марина Чомпалова

Марина Чомпалова (психолог, фасилитатор на семейни констелации) води преживелищни групи за лекуване на травми, освобождаване на потиснати емоции и свързване с истинската ни същност.

Предстоящи събития

Ритрийт „Лекуване на вътрешното дете“

Trinity Retreat House, с.Априлци

22.05.2024 – 26.05.2024

В този процес ще можем да изследваме и лекуваме тази част от нас, която е развила определени защити, за да се изолира от болката – нашето вътрешно дете. С подкрепата на терапевтичното простанство ще се свързваме с преживяванията на детето по състрадателен начин, за да можем да станем родител за него.

Пречките пред любовта – преживелищна група

София, ул. Йоан Екзарх 10, ет.1

18.02.2024 (неделя)

10:00 – 16:00 ч.

Партньорските взаимоотношения активират части от нас, които някъде назад във времето, във взаимодействието с нашите родители, са останали наранени – нашето вътрешно дете. Ние или затваряме сърцето си, защото като деца, когато сме били най-уязвими, някой ни е наранил и не сме имали друг начин да се справим с болката. Или, понеже родителите ни не са ни забелязвали, сме повярвали за себе си, че не заслужаваме любов, и от това място на емоционален глад я изискваме от партньорите, от децата си, от околния свят.

Любов, която изцелява – ежемесечна група със семейни констелации

София, ул. Йоан Екзарх 10, ет.1

17.02.2024 (събота)

14:00 – 18:00 ч.

В рамките на групата ще разгледаме няколко лични теми. Ще работим и с медитации и творчески визуализации за получаване на сила и подкрепа от рода. Можете да участвате със собствена тема, като представител в тема на друг участник или като наблюдател.

Бащата – силата ни да бъдем в света

София, ул. Йоан Екзарх 10, ет.1

25.02.2024 (неделя)

14:00 – 18:30 ч.

В тази практика ще изследваме и лекуваме връзката с нашия баща. Която обикновено е в двата полюса – или бащата е бил насилник и сме преживели страх, или е бил отсъстващ и сме преживели липса, съответно го отхвърляме или идеализираме, а понякога и двете заедно.

Минали събития

Създавам своята година

София, ул. Йоан Екзарх 10, ет.1

14.01.2024 (неделя)

10:00 – 14:00 ч.

Каня ви на една практика, в която ще интегрираме даровете от изминалата година и ще се свържем с това, за което сърцето ни копнее през новата 2024-та.

Буда казва, че с нашето съзнание ние създаваме света. Заедно, със силата на груповата енергия, ще посеем и манифестираме нашите намерения чрез медитация, арттерапия, движение, танц.

„Да бъдеш творчески означава да бъдеш влюбен в живота. Можеш да бъдеш творчески само ако обичаш живота дотолкова, доколкото искаш да увеличиш красотата му, да внесеш малко повече музика в него, малко повече поезия в него, малко повече танц.“ – Ошо

Пътят към същността – преживелищна група

София, ул. Бигла 44

2.12.2023 (събота)

11:00 – 18:00 ч.

Ние се раждаме с нашата уникална човешка същност. В резултат на възпитанието губим връзка с нея. Но същността ни е там, под слоевете личности, които сме изградили в детството, за да принадлежим към семейството си. И винаги можем да намерим пътя към нея. Да си спомним кои сме.

Група за подкрепа при справяне със загуба

София, ул. Бигла 44

29.10.2023 (неделя)

13:00 – 17:00 ч.

Добре дошли сте в тази практика, в която ще създадем заедно пространство на подкрепа, за да преработим травма, свързана с раздяла или загуба в живота ни.

Свободата да се изразявам – практика за освобождаване на потиснати емоции

София, ул. Бигла 44

1.10.2023 (неделя)
7.10.2023 (събота)

13:00 – 18:00 ч.

Заповядайте в една практика, в която чрез преживелищни методи ще се свържем в пречките пред спонтанността, творчеството и автентичното ни изразяване.

Завръщане у дома – практика за лекуване на вътрешното дете

София, ул. Бигла 44

17.09.2023 (неделя)

10:00 – 18:00 ч.

Във всеки от нас живеят две части. Едната е нашето зряло Аз с нашия житейски опит, ресурси, познания.

Но съществува и част от нас, която е останала емоционално незряла, защото нуждите ни като деца не са били посрещнати по адекватен начин от хората, които са се грижили за нас, въпреки добрите им намерения. За да се справим с емоционалните си липси, сме развили защитни механизми. Те са били начинът да минем през детството, но в сегашния си живот ни причиняват страдание, защото се самоосъждаме, липсва ни усещане за вътрешна стойност, трудно ни е да кажем „не“, разболяваме се. Адаптациите, които сме усвоили от детството, ни отдалечват от истинската ни същност, от това да обичаме себе си.

Бащата – силата ни да бъдем в света

София, ул. Бигла 44

20.05.2023 (събота)

14:00 – 18:30 ч.

В тази практика ще изследваме и лекуваме връзката с нашия баща. Която обикновено е в двата полюса – или бащата е бил насилник и сме преживели страх, или е бил отсъстващ и сме преживели липса, съответно го отхвърляме или идеализираме, а понякога и двете заедно.

Лекуване на травми от детството

София, ул. Бигла 44

2.05.2023 (вторник)

18:30 – 21:00 ч.

В този процес ще можем да изследваме и лекуваме тази част от нас, която е развила определени защити, за да се изолира от болката – нашето вътрешно дете. С подкрепата на терапевтичното простанство ще можем да се свържем с преживяванията на детето и да я подкрепим от мястото на нашето зряло Аз.

Силата на рода – семинар със семейни констелации

гр. Пловдив, Пълдин Арт Клуб

22.04.2023 (събота)

12:00 – 18:00 ч.

В този семинар ще говорим за порядките на любовта в рожденото и настоящето ни семейство, ще работим с водени медитации за получаване на сила и подкрепа от рода и ще разгледаме няколко лични теми.

Майката – Портал към Живота

София, ул. Бигла 44

08.04.2023 (събота)

14:00 – 18:00 ч.

В тази практика ще изследваме връзката с нашата майка и тази част от нас, която е имала основание да чувства болка – нашето вътрешно дете. Ще можем да я подкрепим от ново място – нашето зряло Аз, с всички ресурси, с които разполагаме. От това ново място, ще имаме възможност да се приближим към нашата майка, да я допуснем обратно, а след това да се отделим от нея. Образно казано, да пораснем. По този начин тя застава като ресурс за нас, а ние можем да се свържем със силата на женския род, която идва през нея, както и със самия живот.

Хармонизиране на мъжката и женската енергия

Хармонизиране на мъжката и женската енергия

София, ул. Бигла 44

25.03.2023 (събота)

14:00 – 18:30 ч.

В този семинар ще изследваме какво е взаимодействието между мъжката и женската енергия вътре в нас чрез методите на арттерапия, водени медитации, семейни констелации. Ще имаме кръг за споделяне, ще се свържем с образите на вътрешния мъж и вътрешната ни жена, ще имаме възможност да оставим част от енергийните обвързаности с нашите предци и да получим сила от мъжете/жените преди нас.