Марина Чомпалова

Травма-информирана терапия и семейни констелации

Завръщане у дома – лекуване на вътрешното дете

Завръщане у дома – практика за лекуване на вътрешното дете


Във всеки от нас живеят две части. Едната е нашето зряло Аз с нашия житейски опит, ресурси, познания.

Но съществува и част от нас, която е останала емоционално незряла, защото нуждите ни като деца не са били посрещнати по адекватен начин от хората, които са се грижили за нас, въпреки добрите им намерения. За да се справим с емоционалните си липси, сме развили защитни механизми. Те са били начинът да минем през детството, но в сегашния си живот ни причиняват страдание, защото се самоосъждаме, липсва ни усещане за вътрешна стойност, трудно ни е да кажем „не“, разболяваме се. Адаптациите, които сме усвоили от детството, ни отдалечват от истинската ни същност, от това да обичаме себе си.

В тази практика ще изследваме и лекуваме тази част от нас, която е развила определени поведения, за да се изолира от болката – нашето вътрешно дете. Ще можем от едно ресурсно място, на тук и сега, с подкрепата на терапевтичното простанство да се свържем с преживяванията на детето, да му дадем ново усещане за подкрепа и любов..

Ще изследваме, ще трансформираме и ще интегрираме преживяванията от детството през арттерапия, гещалттерапия, работа с усещанията в тялото, визуализиации и медитации. Ще се свържем с ресурсите си, с качествата, с които се раждаме. Това е лечително пътуване обратно към същността ни, към това да си спомним какви сме били преди възпитанието.

Процесът ще се проведе в малка група с максимален брой от 8 души. Необходима е предварителна заявка.

Дата: 17.09.2023 г.

Час: 10:00 – 18:00 ч.

Локация: гр. София, ул. „Бигла“ №44

Организатор: „Съзвездия – Консултиране и семейни констелации с Марина Чомпалова“

Водещ: Марина Чомпалова

Такса: 80 лв.

Записване: С предварително записване чрез лично съобщение на страницата във Фейсбук или на 0895969420.


За водещата

Марина Чомпалова завършва едногодишно обучение за фасилитатор в метода Семейни констелации в Институт по терапия и експресивни изкуства.

Работи със семейни констелации в индивидуален и групов формат, с консултиране и с терапия на травми от детството. Завършила е едногодишно обучение за терапевти в метода за лекуване на травми Compassionate Inquiry, разработен от д-р Габор Мате. Има магистърска степен по психология от СУ „Св. Климент Охридски“.


Можете да се отбележите в събитието във Фейсбук, за да получавате актуална информация.